Споміж десятків осередків, що займались благодійністю у Львові, одним з найдавніших і найдієвіших був Дім праці Товариства Милосердя на вул. Св. Петра ( нині вул. Мечнікова, 39 ).

Появі закладу завдячуємо святому Зигмунту Гораздовському ( беатифікований Іваном Павлом II у 2001 році ). Випускник Вищої Духовної семінарії у Львові, важко захворівши на хворобу легень дає обітницю Богові – все життя присвятити допомозі ближньому …
У лютому 1882 року він засновує Дім праці для жебраків у Львові. Через декілька років заклад переходить під опіку Згромадження Сестер Милосердя Св. Йозефа, також утвореного Гораздовським.
Цікавою є архітектура Дому – будинок у стилі історизм виконаний з поліхромної цегли не вкритої тиньком, що відповідає архітектурі бюджетних споруд. Основними у оздобленні будинку є мотиви швейцарських вілл, наріжні стіни викладені поясами з жовтої та червоної цегли. Проектувала і зводила будинок фірма Івана Левинського.
Вже в першому році існування Дому 170 бездомних жебраків, між якими було чимало дітей, знайшли там дах над головою й опіку, а старші – працю, відповідну до своїх можливостей.
З ініціативи отця розпочала також свою діяльність «Дешева кухня» у Львові. Харчувалися в ній робітники, студенти, шкільна молодь, діти, а найбільше львівська біднота. Видавали в ній біля 600 обідів щоденно …
Дім праці на вулиці Св. Петра функціонував, рятуючи людські життя і долі, до кінця II Світової війни.
За радянських часів заклад було ліквідовано, а у будинку влаштували житлові квартири.