Цікавий факт, для зведення цього будинку довелося зруйнувати старішу, але зовсім не аварійну кам’яницю, збудовану у… 1888 році.
Автором проекту того зруйнованого будинку був Соломон Крох, який роком раніше збудував будинок для власних потреб на сусідній парцелі (№21), цей будинок зберігся і донині…
Цю найпомпезнішу кам’яницю у необароковому стилі збудували для банкіра Едварда Ландау (Edward Landau) у 1909 році. Примітно, що задля зведення цього будинку довелося зруйнувати старішу, але пристойну триповерхову і зовсім не аварійну кам’яницю, збудовану у 1888 році. Автором проекту того зруйнованого будинку був Соломон Крох, який роком раніше збудував будинок для власних потреб на сусідній парцелі (№21), цей будинок зберігся і донині. Але Ландау вочевидь мав так багато грошей, що їх було не шкода для такої забаганки, як знесення 20-річної будівлі і спорудження на її місці справжнього архітектурного витвору.
Проект будинку Ландау розробив львівський архітектор Володимир Підгородецький (Wlodzimierz Podhorodecki), його авторству також належить палац Дідущицьких на вул. Лисенка (кол. Курковій), житлові будинки на Поповича, 7 та Саксаганського, 11, проекти реконструкції готелю “Жорж” та синагоги Бет Гамідраш.
Кам’яниця виділяється поміж своїх сусідок величезними вікнами, потужними коринфськими колонами, вигадливими балконами, розкішною ліпниною.
Та головна прикраса будинку – це все ж таки шість скульптур, встановлених на карнизі над 3-м поверхом, які виконав скульптор Петро Війтович. Це алегоричні зображення «Війни», «Миру», «Науки», «Мистецтва», «Праці» і «Торгівлі». Авторство Війтовича встановлене завдяки обстеженню, проведеному у 1990-х роках.
Від моменту побудови окрім власне житла в будинку містилися різні офіси та крамниці, зокрема з часів II Посполитої тут розташовувалася фабрика горілок і лікерів Канторовича, друкарня Гольдмана, крамниця тканин Кіндлера, магазин взуття Лаури Брук і ювелірний магазин Вельтшталя…Тенденція зберіглась у радянські часи, у 1960-ті роки тут розміщувалася навіть друкарня, що друкувала газету “Львівський залізничник”, працював магазин готового одягу “Піонер”… Тепер тут крамниця “Світ напоїв” і ресторан швидкої їжі “Де Манджаро”.