Львів, 5 березня, – CSR Ukraine, експертна організація Центр «Розвиток КСВ» та Career Hub у партнерстві з Першим Українським Міжнародним Банком (ПУМБ), Міністерством освіти і науки України та Міністерством культури, молоді та спорту України провели другу регіональну конференцію Всеукраїнського конкурсу «Моя кар’єра в Україні» для учнів 10-х класів загальноосвітніх навчальних закладів України.

«Моя кар’єра в Україні» – всеукраїнський проєкт, що надає можливості для самореалізації молоді в Україні, надихає на професійний розвиток та створює платформу для передачі досвіду успішних людей молодому поколінню.

У 2020 році було отримано близько 1000 есе від десятикласників про свою майбутню професію. Автори 360 кращих робіт стануть учасниками 6 регіональних зустрічей, а 60 найактивніших буде запрошено на Всеукраїнську конференцію до м. Київ, де десятикласники зустрінуться із відомими людьми та обговорять свої майбутні професії.

На другій регіональній конференції «Моя кар’єра в Україні» 60 авторів найкращих есе Волинської, Львівської, Тернопільської, Чернівецької, Рівненської, Івано-Франківської, Закарпатської та Хмельницької області зустрілися з топами національних компаній та отримали від них поради, як стати успішними в Україні.  

МАРИНА САПРИКІНА, керівниця Центру «Розвиток КСВ», зазначила: «П’ятий рік поспіль проєкт «Моя кар’єра в Україні» надає можливість десятикласникам висловити свої погляди на професійне майбутнє та зустрітися із провідними керівниками/цями компаній. Це шанс отримати реальний досвід для втілення кар’єрних планів у життя».

У ТОП-5 професій цього року увійшли: лікар/ка, журналіст/ка, вчитель/ка, програміст/ка та юрист/ка.

В панельній дискусії «Лайфхаки від топів: Як побудувати успішну кар’єру» десятикласники отримали рекомендації від топ-спікерів, які допоможуть у виборі та побудові кар’єри.

АНДРІЙ БОРДІЯН, керівник Львівського регіонального центру «ПУМБ» порадив молоді постійно вдосконалюватись: «Обирайте ваш життєвий шлях, а не професію. Професію ви завжди можете змінити, а життєвий шлях − ні. Сьогодні обов’язковою складовою успіху є постійний розвиток, адже вчорашні ваші навички можуть стати завтра непотрібними».

РОМАН КІЗИМА, дитячий онколог Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру наголосив на важливості вибору «своєї» професії: «Будувати кар’єру лише у сфері, яка подобається та інвестувати час і кошти у власний розвиток».

МАРІЯ ТИТАРЕНКО, засновниця Магістерської програми з медіакомунікацій УКУ порадила чітко планувати свої кар’єрні цілі: «Обравши шлях, варто зробити для себе коротко- і довготермінові кар’єрні цілі і рухатись до їх здійснення: які компетенції ще здобути, які додаткові навички і знання отримати, яку практику ще пройти тощо».

На знайомстві школярі розповіли про свою мотивацію участі в регіональній конференції «Моя кар’єра в Україні».

«Я прийшов на цей проєкт, аби впевнитись чи справді знайшов свою професію, та визначити свої сильні сторони. Я хочу, щоб гаслом цієї регіональної конференції стала фраза «Never give up!»», – поділився враженнями учасник львівської конференції Ян Ерл-Ружицький.

«Десятикласники мають змогу задуматись над своїми професійними цілями, зокрема над їх втіленням. Чимало учнів уже знають з якою професією повязати своє майбутнє, але відкрито про це заявити ще не можуть. «Моя карєра в Україні» – це поштовх до майбутніх карєрних зростань», – додала вчителька Павлівського ліцею Людмила Кузьмич.

Під час конференції учасники також взяли участь у грі «Банк Майбутнього», завдяки якій познайомились із трендами майбутнього. Школярі презентували свої ідеї втілення 7-ми трендів: кліматичні зміни, перенаселення, старіння населення, діджиталізація, роботизація, увага до здоров’я та перенасичення інформації.

[ngg src=”galleries” ids=”5″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0″]————

«Моя кар’єра в Україні» – проєкт, що втілюється Центром «Розвиток КСВ» та Career Hub у партнерстві з Першим Українським Міжнародним Банком вже п’ятий рік поспіль для учнів 10-х класів загальноосвітніх навчальних закладів України. За цей час школярі з усієї України надіслали понад 3000 мотиваційних есе, а більше ніж 700 переможців стали учасниками зустрічей з керівниками українських компаній, організацій та органами державної влади.

CSR Ukraine, Центр «Розвиток КСВ» – експертна організація в Україні, що об’єднує понад 40 великих компаній, спільно з якими вже десять років просуває принципи сталого ведення бізнесу та соціальної відповідальності, реалізує власні соціальні проекти, надає консультації, проводить семінари та тренінги з КСВ питань та звітів як для приватних компаній, так і для державних органів влади. Є національним партнером CSREurope (Брюсель, Бельгія) і Всесвітньої бізнес-ради зі сталого розвитку (Женева, Швейцарія). www.csr-ukraine.org

CareerHub – експертна платформа Центру “Розвиток КСВ” з кар’єрного консультування та працевлаштування, що має на меті сприяти кар’єрному розвитку молоді – від школи до успішної реалізації у професії. Детальніше: www.careerhub.in.ua

ПУМБ (Перший Український Міжнародний Банк) – це великий і надійний приватний банк, який прагне бути фінансовим радником і помічником як для приватних осіб, так і для корпоративних клієнтів, передбачає їхні очікування і потреби, а також пропонує ефективні рішення. ПУМБ входить в десятку найбільших банків України за ключовими фінансовими показниками. Детальніше: www.pumb.ua

[ngg src=”galleries” ids=”6″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0″]