Протягом тижня 9-15 вересня у Львові відбувся загальноміський “Lviv Eco Week” – наймасштабніша екоініціатива Західної України. 

Львів’ян долучали до ключового тренду розвитку Львова: найважливіше зрозуміти, що екологічні урбаністичні зміни сьогодення можна відчути не швидше, ніж через десятиліття. Тому, зменшивши кількість відходів, що не переробляються, оптимізувавши витрати невідновних ресурсів та не ігноруючи проблеми довкілля ми забезпечимо здорове майбутнє нашим дітям. 

«З приємністю можемо відзначити, що у заходах еко-тижня взяла участь велика кількість львів’ян та гостей міста,- підсумував  Дмитро Ванькович, заступник директор ЛМКП«Львівводоканал», голова організаційного комітету “Lviv Eco Week”.- Ми заклали підґрунтя для подальшого розвитку сили думок та розуміння кожного мешканця нашого міста про екологію загалом. Пов’язану, перш за все, із чистотою води та інших природних ресурсів та питаннями поводження із відходами. Під час заходу ми презентували проекти, які прищеплюють кожному з нас нову філософію урбаністики й співіснування з довкіллям. Це надважливо, адже через низьку побутову культуру мешканців міста, до прикладу, у каналізації щодня опиняється увесь хатній непотріб. Ми ж закликаємо мешканців міста поважати себе й власні природні ресурси. Усвідомити, що вони не є невичерпними й потребують пошани.   

Кожен із нас хоче мати чисту воду, чисте навколишнє середовище. При цьому ми розуміємо, що будь-яка життєдіяльність супроводжується відходами. Тому, культура поводження з відходами і визначає якість нашого життя, визначає рівень нашого суспільства в цілому. Екологія — це завжди важливо, завжди на часі, а також цікаво, модно, інноваційно. У цьому й полягає ідеологія нашого «Lviv Eco Week»: розглянути екологічні теми, які турбують кожного».

Протягом семи днів у різних локаціях Львова відбувалися освітні заходи на екологічну тематику. Піднімалися питання сортування вторинної сировини, кліматичний стан міста Львова й області, проблеми зменшення запасів питної води.

Були у програмі “Lviv Eco Week” і розважальні заходи для дітей та дорослих. У “Wiki-бібліотеці” відбулась презентація екологічної гри про сортування відходів “Еко-Мемо”. А протягом вихідних гості “Lviv Eco Week”  відпочивали на еко-фестивалях: “Чисте Місто Фест” збирало  гостей на території ТРЦ “Victoria Gardens”, де у суботу відбулась виставка спецтехніки міста, екологічний майстер-класи та безліч активностей для дітей та дорослих. 

 У Внутрішньому дворику Ратуші на фестивалі “So Green” в рамках “Lviv Eco Week” протягом вихідних відбувалися лекторії та живі виступи локальних гуртів, міська барахолка і еко-ярмарок.

Метою усіх заходів, організованих протягом тижня #LEW було не лише спонукання свідомих громадян до формування правильної кліматичної політики, але й залучення інвесторів, які допоможуть реалізувати цю політику. Як результат, за словами  організаторів,вже ведуться активні переговори і потенційними інвесторами – мешканцями міста та закордонними гостями #LEW”.