З 20 жовтня до 25 листопада у Свірзькому замку триває виставка «Замок Свірж: Генеза». Ця виставка стала першим проектом, який презентували після відкриття замку для відвідувачів. Нагадаємо, до 20 жовтня близько півстоліття замок у с. Свірж стояв зачиненим.

Основною темою виставки у стінах замку стала історія старовинної будівлі. Організаторами цього проекту є Спілка архітекторів України та Громадська Спілка Культурний центр «Замок Свірж». Куратором виставки є засновник арт-центру «Я Галерея», колекціонер, дизайнер та музикант Павло Гудімов.

Виставка проходить за підтримки Українського культурного фонду в рамках проекту «Замок Свірж. Генеза. Розробка концепції ревіталізації та пристосування замку». Відвідати виставку можна у четвер, п’ятницю, суботу та неділю з 11:00 до 17:00. Огляд виставки можливий тільки з екскурсійним супроводом. Групи приймаються за попереднім записом за тел. +38 (096) 7218868.

Згодом у замку та на території довкола нього планують облаштувати соціальний та мистецький простір із розважальними, просвітніми та культурними закладами. Програму плану реконструкції та подальшого використання замку організатори представлять вкінці листопаді.

Більше про Свірзький замок

https://zaxid.net/news/