Українським і зарубіжним прочанам село Грушів відоме здавна. Але особливе зацікавлення тисяч паломників викликало повідомлення прооб’явлення Матері Божої, яке сталося 26 квітня 1987 року, у першу річницю Чорнобильської трагедії.
На балконі каплиці Пресвятої Трійці зі свого подвір’я Її побачила 12-річна дівчинка Марія Кізим. Вона саме тоді, над ранок, вийшла зі своєї домівки, що стоїть за 100 метрів від храму, на пагорбі. І не дивлячись на ті «совєтські» часи та відсутність соціальних мереж, інформація про це чудо поширювалася моментально. Та на цьому чуда Грушева не закінчились. 10 травня 2011 року фігура Матері Божої, яка зустрічає приїжджих при в’їзді в село з боку Дрогобича, заплакала.
Вірні, молячись біля фігурки Богородиці, випрошували ласки для себе і для своїх родин. І вже за 2 місяці оздоровилось 12 людей, які це засвідчують.
Релігійне життя в Грушеві почало дуже активно розвиватись. З Божої ласки 2015 р. Б. в селі Грушеві відбулася духовна віднова з благословення Владики Ярослава Приріза та сприяння Владики Іринея, коли прибули на постійне перебування мощі Святого Миколая для отримання потрібних благодатей і Небесних Ласк та освячення паломників.