Палац Дідушицьких – палац у стилі пізнього французького ренесансу останньої чверті XIX століття, розташований посеред гарного парку з огорожею.
Будинок зведено 1895 як чиншову кам’яницю на замовлення Володимира Дідушицького фірмою «Спілка архітекторів — Володимир Підгородецький і Якуб Баллабан». В західну бічну стіну, що виходить на подвір’я Палацу Дідушицьких, вмуровано портал Францисканського монастиря з вулиці Театральної, зруйнованого 1848 року обстрілом Львова.
Палац з високою фігурною покрівлею та бароковими деталями зведений архітектором В. Подгородецьким для родини магнатів Дідушицьких. На подвір’ї у стіну палацу вмуровані збережені від руйнації старовинні львівські портали XVII-XVIII століть, зокрема портал знищеного пожежею 1848 року костелу монастиря Францисканів.
У палаці Дідушицьких містилися їх приватна галерея і бібліотека, відкриті для вільного огляду до 1939 року. Збірка, що налічувала 800 полотен, складалася з двох розділів: західноєвропейського мистецтва (твори Рубенса, Ван Дейка, Йорданса) та польського (Матейки, Коссака, Гроттгера). Збірка графіки налічувала 3 000 аркушів. В будинку № 17 від 1857 року розташувалися 50 000 томів збірки Дідушицьких, привезеної з родинної Потуриці під Сокалем: стародруки, пам’ятки епістолярного жанру, родинний архів.