Нагуєвичі (з 1952 по 2009 рр. — Івана Франка) — село на Дрогобиччині, де народився великий письменник України Іван Франко. У цьому селі проминуло його дитинство, тут він часто бував, коли навчався у Дрогобичі та у Львові, сюди приїжджав згодом зі сім’єю на відпочинок і працю.
Село (спочатку Сольне, потім Башево, пізніше — Нагуєвичі) веде свій початок від княжих часів. Люди тут займались рільництвом, солеварінням (звідси перша назва ), а в ХІХ ст. і добуванням нафти. Соляні промисли зваблювали сюди людей, село стало розростатися і отримало назву Башево. Татарська навала не обминула Башево: воно було зруйноване. Згодом тут виросло нове село. Пізніше польський король дарує його пану Станіславу Нагуєвському. Щоб увічнити своє ім’я він називає село Нагуєвичами.
У Нагуєвичах донедавна стояла церква, в якій хрестили Івана Франка. Руками його батька, славного коваля, зроблено хрест, який прикрашав купол церкви. Ним же виконано було деякі роботи у вівтарі. Зберігалося Євангеліє у срібній оправі, яке Яків Франко купив для Нагуєвицької церкви, про що свідчив запис на сторінках Євангелія. Це Євангеліє довго зберігалося у фондах Львівського музею Івана Франка, а У 1992 р. було повернене церкві. На жаль, у 1996 р. церква згоріла. Зараз на її місці — новий храм. Біля церкви — стара дзвіниця і цвинтар, на якому поховані батьки письменника. У селі зберігся пам’ятник, поставлений батьком Франка на честь скасування панщини.