Перший тролейбус з’явився на вулицях Львова у 1952 році, з того часу маршрути поповнювались, змінювали свої напрямки, зникали, з’являлись нові.
Пл. Міцкевича
Саме сюди почав курсувати з Головного вокзалу перший тролейбус. Маршрут №1 курсував вулицями: Чернівецька, Тобілевича, Федьковича, Шептицьких, пл. св. Юра, Листопадового Чину, Гнатюка, пр-т Свободи, пл. Міцкевича. Довгий час саме ця зупинка була вузловою і звідси відправлялись тролейбуси на Льотне поле (маршрут №3), до стадіону СКВО (сучасний СКА, маршрут №4) та на вул. Стрийську (маршрут №5).
Пр-т Шевченка
У 1958-1960 роках тут відкривають тролейбусне кільце і частина тролейбусних маршрутів переходить сюди з пл. Міцкевича. Від будинку профспілок курсують маршрути на вул. Стрийську і в р-н Новий Львів.
Пр-т Свободи та вул. Театральна
Львівська “Стометрівка” завжди була на перехресті транспортних шляхів. У різні часи тут проходили різні маршрути. На початку 1970-х років, для розвантаження пр-ту відкривається односторонній рух по вул. Театральній, а звідти на вул. Гнатюка.
Вул. 700-річчя (пр-т Чорновола)
Даною вулицею проходив спочатку вищезгаданий маршрут №4, пізніше до нього доєднався маршрут №13. Маршрут №13 поступово подовжувався поки не досяг своєї сучасної кінцевої, пізніше його скоротили до вул. Зернової. Сьогодні проводяться роботи для відновлення кінцевої на “Стометрівці”.