Перейменування: до 1939 р. вживалась назва вул.Флешара; з 1991 р. вживається назва вул. Метрологічна. Вулиця Метрологічна є тупиком, який відходить від перехрестя вулиць Горбачевського та Котляревського.

Названа так 1945 року, оскільки тут у будинку № 12 був Центр метрології електровимірювальних приладів, який за часів СРСР називався Київський центр технічного обслуговування електронно-обчислювальної техніки. Від 1917-го вулиця мала назву Стріла, бо була відгалужена від сусідньої вулиці Горбачеського під гострим кутом, із 1936-го – Флешара на честь польського геолога, героя Першої світової війни Яна Альбіна Флешара, за часів німецької окупації – Штіфтерґассе.

У будинку № 3 за Польщі містилася українська жіноча Вчительська семінарія № 5, у повоєнні часи – аудиторії та гуртожиток Львівського мистецького коледжу ім. І. Труша, тепер це житловий будинок.

Під № 14 у 1960-х спорудили типовий двоповерховий дитячий садок. Забудова вулиці: сецесійна та віллова.

Будинок на вул. Метрологічній, 12 (1923-1927).

Архітектор Альфред Захарєвич (проектне бюро будівельної фірми Е. Червінського, К. О. Юраша та А. Захарєвича).
Велика двоповерхова вілла з мансардою, облаштованою під чотирискатним дахом, і цокольним півповерхом. Вільно розташовується на похилому терені, в оточенні саду. В плані має форму двотавра, периметр якого доповнюють виступи додаткових ризалітів і терас. На фасадах компонуються прямокутні вікна без обрамувань. Стиль можна характеризувати як суміш форм модерністичної архітектури та неокласицизму.
З довоєнного часу в цьому будинку перебуває метрологічна установа, зараз це Львівський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації.