Площу Григоренка з вулицею Городоцькою з’єднує вулиця Менцинського, названа так 1991 року на честь видатного українського оперного співака Модеста Менцинського (1875-1935).

На цій давній дільниці стояла колись дерев’яна церква Благовіщення Господнього. Про храм, що знаходився на місці нинішніх будинків № 5 і 7, вперше згадується в документах 1453 року. При церкві існувала парафіяльна школа, однак 1802 року храм було розібрано.
Давня вулиця Бригідська – від її напрямку до в’язниці Бригідки на вулиці Городоцькій, сформувалась у першій половині XIX сторіччя. Саме в ті часи вона була забудована двох та трьохповерховими чиншовими кам’яницями. Деякі з них в основному зберегли свій тодішній вигляд до наших днів. Зокрема, будинки під номерами 1, 3, 5, 7, в яких, незважаючи на пізніші перебудови, помітні риси популярного тоді класицизму та бідермаєра.
У 1895 році вулиця отримала назву на честь публіциста Гуго Коллонтая (1750-1812), який походив із містечка Великі Дедеркали на Кременеччині і був одним із творців польської Конституції 3 травня 1791 року.
До II Cвітової війни вулиця Коллонтая була важливим єврейським осередком у місті, центром львівського кравецтва. Тут налічувалося до двадцяти кравецьких майстерень… Серед них найвідомішим було Товариство з обмеженою відповідальністю “Поступ”.
У будинку № 1 у 1950-1960 роках була майстерня з ремонту меблів, у 1960-1980 рр. – ательє з пошиття портьєр та інформаційне бюро облкниготоргу “Книга поштою”, в 90-х роках ХХ ст. – перший і єдиний у Львові спеціалізований магазин ляльок “Барбі”. Нині тут міститься комп’ютерний “Нова-Центр” і крамниця “Джинси”.
В будинку № 4 за Польщі була цегельня Шьонфельда, від радянських часів працює кав’ярня та магазин автозапчастин і побутової хімії.
У будівлі № 6 за Польщі виготовляли меблі Lakme, тепер тут бутик “Ілона” та крамниця італійського взуття “Колізей”.
У будівлі № 8 за Польщі функціонувала єврейська купецька гімназія, гуртівня аптекарських товарів “Озон” і кравецьке ательє “Поступ”, у часи СРСР тут був технікум радянської торгівлі, нині – Інститут економіки й туризму.
В будинку № 10 за польських часів були магазини канцелярського приладдя Гюттеля й електротехнічних товарів Тау, тепер – “Брокбізнесбанк” і кафе “Ліана”. Забудова вулиці: історизм, сецесія, класицизм.