Простір освітніх ініціатив УКУ запрошує на зустріч з Арі Покка, освітнім експертом з Фінляндії, автором книги «Вищий клас: Шкільне управління по-фінськи», яка відбудеться 26 листопада о 15.00-18.00 в Центрі Шептицького (конференц-зал, ауд. 127).

Ви коли-небудь цікавилися особливостями фінської системи освіти, яка визнана однією із найкращих у світі?
Хочете дізнатися більше, чому фінам вдалося розвинути таку ефективну систему освіти?
Маєте можливість поспілкуватися із відомим творцем цієї системи – фінським освітнім експертом Арі Покою, автором книги «Вищий клас: Шкільне управління по-фінськи».


Довідка

Арі Пока – директор Шілдтської школи, що є найбільшою середньою школою у Фінляндії. Вчитель, Президент Міжнародного Союзу директорів шкіл, у минулому Президент Асоціації фінських директорів шкіл.
Він відомий як у Фінляндії, так і закордоном як професійний спікер, освітній експерт та письменник.

Автор книг «Топ-клас: шкільне управління по-фінськи». В Україні його книгу опублікували у 2017 році, і він був нагороджений Асоціацією українських директорів.

Впродовж своєї 24-річної роботи він вплинув на умови роботи вчителів і їх підготовку. Захоплений ідеєю реалізовувати потенціал усіх учнів, Арі Пока розвиває школи як професійне співтовариство. Його сьогоднішнє національне завдання полягає у розробці законів про ефективні системи вищої та середньої школи.

«Однією з засадничих вихідних точок будь-якої системи цінностей школи є повага до дітей та підлітків, а також визнання студента повноцінним членом шкільної спільноти. Розуміння того, що студенти навчаються не для директора, вчителів, репутації школи або батьків, а для себе, для того, щоб домогтися успіху у власному житті, непомітно, але сильно впливає на формування цінностей у системі керування та управління школою по-фінськи. Як для школи, так і для системи керування та управління школою головною цінністю є право студента бути активним членом своєї шкільної спільноти», – вважає Арі Покка.

Запрошуємо на зустріч, яка відбудеться:

26 листопада о 15.00-18.00 год
Центр Шептицького (конференц-зал, 127 ауд.)

Організаційний внесок – 100 грн.
Реєстрація за посиланням: https://2event.com/uk/events/1581099

Подія у Facebook