Мечислав Орлович народився 17 грудня 1881 у містечку Комарно у сім’ї нотаріального практиканта, а з 1895 року — нотаріуса Міхала Орловича та його дружини Емілії. Дитинство його пройшло під опікою його матері та її родичів в Прухніку коло Ярослава. Справа в тому, що у цей час його батько виїхав до США на заробітки, тому, як було згадано вище, виховувала його фактично лише мати. Мечислав навчався в гімназіях Ярослава, Самбора, Хирова. В останній, у 1899 році він склав екзамени на атестат зрілості.
Постало питання про його подальше навчання та вибір професії. Мечислав навчався у Львівському університеті і одночасно у торговельній академії Відня. Він відвідував лекції з історії мистецтва, географії, історії у Львові та Кракові. Під впливом своїх зацікавлень від 1904 року він починає організовувати екскурсії по Татрах.
У 1906 році відбуваються дві знакові в житті Мечислава події – йому присвоюють ступінь доктора права, та він стає одним з засновників Академічного туристського клубу у Львові (1906 р.), який став першою туристичною академічною організацією туристичного плану у під австрійській Галичині.
У 1920-ті він активізує цю діяльність і один за одним виходять цілий ряд путівників, які привчені Галичині, Волині, Львову, Карпатам, Татрам, Помор’ю та цілі низці інших територій міжвоєнної Польщі. Долучається він і до спортивного руху, так, він виступає організатором та президентом Національного олімпійського комітету в Польщі (з 1930 року – його віце-президент), брав участь у створенні туристичної інфраструктури, зокрема готелів та хостелів.
Працював у 1919–1932 рр. референтом з туризму у Міністерстві громадських робіт, а в 1932–1939, від 19 жовтня 1945 до 1952 — референтом у туристичному відділі Міністерства шляхів сполучення. Від 1952 року до смерті працював в Комітеті туристичних справ Президії уряду, був членом Комісії з краєзнавства та туризму при міністерстві освіти ПНР.
Під час ІІ Світової війни Мечислав важко захворів, більше того, зібрані ним рукописи, архів світлин були знищені після Варшавського повстання. Помер 4 жовтня 1959 році(у 78-річному віці) та був похований у Варшаві на Алеї заслужених громадян Польщі кладовища на Повонзках. Як же вшановують про нього пам’ять? Його іменем були названі вулиця у польській столиці, туристичні шляхи, будинок туристів і туристичний клуб.
http://photo-lviv.in.ua/lvivyanyn-yakyj-tvoryv-turyzm-u-mizhvojennij-polschi/